Welkom

Eind 19de eeuw dook de typische brasserie in het Parijse straatbeeld op. De huisbrouwerij waar ter plekke ook geconsumeerd kon worden, vond eerder zijn oorsprong in Duitsland en werd door de Elzassers in de Franse lichtstad geïntroduceerd. Algauw werd de brasserie synoniem voor een gezellig, levendig en vaak ruim etablissement met een uitstekende keuken. De vernieuwende gerechten en vlot variërende suggesties werden in de brasserie à la carte gepresenteerd, terwijl de ‘chiquere’ restaurants voornamelijk stijvere menu’s serveerden.

Deze spirit slaat bij ons aan en vormt meteen onze drijfveer: een trendy restaurant, een eerlijke keuken en marktverse producten samensmelten in één sfeervolle brasserie, De Fonderie.

Ellen en Xavier

We zijn met verlof van 25/07 tem 15/08

Parkeermogelijkheid in de ondergrondse parking bibliotheek

Elke zaterdagmiddag een marktmenu aan €18 : Kaaskroketje - Biefstuk met sla en frietjes - Koffie